Tilapäiset univaikeudet kuuluvat elämään, mutta pitkittyessään ne voivat heikentää toimintakykyä, huonontaa elämänlaatua ja suurentaa monien sairauksien ja tapaturmien riskiä.

Sisältö

Webinaarissa keskitytään terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen kehittämiseen unihäiriöiden tunnistamisessa ja hoidossa. Tavoitteena on ymmärtää unen merkitys kokonaisvaltaiselle terveydelle ja oppia tunnistamaan tavallisimmat unihäiriöt sekä tuntea niiden hoitomuodot.

Koulutuksessa korostetaan moniammatillista yhteistyötä ja annetaan työkaluja unihäiriöiden seulontaan ja diagnostiikkaan. Lisäksi käsitellään lääkkeettömiä hoitomenetelmiä ja opetetaan, miten uni-valve-päiväkirjaa ja muita arviointityökaluja käytetään potilaan unen seurannassa ja hoidon suunnittelussa. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia ohjata potilasta tarvittaessa erikoistuneempaan hoitoon.

Webinaari on suunnattu kaikille lääkäreille ja hoitajille, jotka tarvitsevat perustietoa aiheesta. Koulutus soveltuu myös muille aiheesta kiinnostuneille terveydenhuollon ammattilaisille sekä alan opiskelijoille ja opettajille.

Oppimistavoitteet

  • Ymmärrät tilapäisen unettomuuden olevan normaalia.
  • Ymmärrät eron uniapneaoireyhtymän ja uniapnean välillä.
  • Osaat suunnitella ja toteuttaa sekä seurata unihäiriön hoitoa.
  • Tunnet unihäiriöiden lääkkeettömät hoitomuodot.
  • Osaat epäillä ja tunnistaa hoitoa vaativan unihäiriön ja ohjata potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Ohjelma 29.10.2024

Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Asiantuntijat

LKT, neurologian dosentti ja professori Markku Partinen. Hänellä on unilääketieteen ja liikennelääketieteen erityispätevyydet.

Sairaanhoitaja YAMK ja tohtorikoulutettava Tuula Tanskanen toimii unihoitajana sekä asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeuttina HUS Unihäiriöpoliklinikalla.

Sairaanhoitaja YAMK Petra Kupari on Oppiportin webinaarien tuotepäällikkö sekä webinaarin puheenjohtaja.