Suomessa elää yli 260 000 syövän jossain elämänsä vaiheessa sairastunutta ihmistä. Yhä useampi syöpäsairaus voidaan parantaa tai ainakin saada hallintaan niin, että lähes normaali elämä mahdollistuu. Pelko taudin uusimisesta kuitenkin säilyy ja viattomatkin oireet saattavat aiheuttaa potilaalle suurta ahdistusta ja pelkoa. Terveydenhuollon ammattilaisen tehtävänä on selvittää, johtuvatko oireet sairastetusta taudista, ovatko kyseessä hoitojen myöhäiset sivuvaikutukset vai onko sittenkin kyseessä taudin uusiutuminen.

Sisältö

Tunnistatko sairastetun syövän ja sen hoitojen seuraukset muun oireilun taustalla? Tiedätkö miten syöpähoidot vaikuttavat potilaan elimistöön, muiden sairauksien hoitoon tai arkeen?

Webinaarissa keskitytään syöpähoitojen pitkäaikaisvaikutuksiin ja -haittoihin, jotka saattavat piillä potilaan uusien oireiden taustalla. Saat tietoa myös syöpäsairauksien seurannasta sekä oireista ja asioista, joihin kiinnittää erityistä huomiota potilasta kohdattaessa.

Webinaari soveltuu kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat ja kohtaavat syöpään sairastuneita ja siitä selvinneitä potilaita heidän muissa sairauksissaan. Koulutus tarjoaa perustietoa aiheesta, ja se soveltuu myös lääketieteen ja terveydenhuollon opiskelijoille sekä opettajille.

Oppimistavoitteet

  • Tunnistat ja osaat epäillä syöpähoitojen vaikutusta oireiden taustalla.
  • Ymmärrät oireperustaisuuden syövän sairastaneen seurannassa.
  • Ymmärrät syöpähoitojen mekanismit haittojen takana.
  • Saat varmuutta syövän sairastaneen potilaan kohtaamiseen.
  • Ymmärrät terveellisten elämäntapojen vaikutuksen pitkäaikaishaittoihin ja riskeihin.

Ohjelma 24.9.2024

Aika Ohjelma
Klo 13.45 Webinaaritila aukeaa
Klo 14.00 Tervetuloa webinaariin!
Petra Kupari, pj.
Klo 14.05 Syöpähoitojen jälkeinen seuranta
Maarit Bärlund
Klo 14.30 Sädehoitojen pitkäaikaishaitat
Tanja Skyttä
Klo 14.55 Lääkehoitojen pitkäaikaishaitat
Maarit Bärlund
Klo 15.20 Syöpähoitojen kardiovaskulaarihaitat
Tanja Skyttä
Klo 15.45 Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 15.55 Webinaarin päätössanat
Petra Kupari, pj.
Klo 16.00 Webinaari päättyy

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Asiantuntijat

Dosentti, LT, syöpätautien erikoislääkäri Maarit Bärlund toimii ylilääkärinä ja syövänhoidon vastuualuejohtajana Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Dosentti, LT, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Tanja Skyttä toimii apulaisylilääkärinä Tays sädehoidon poliklinikalla Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Sairaanhoitaja YAMK Petra Kupari on Oppiportin webinaarien tuotepäällikkö sekä webinaarin puheenjohtaja.